Anízové hviezdičky s medom
24. 9. 2025
Tieto cukrovinky nielen vianočne chutia, ale tiež vyzerajú. Hviezdičky s medom a anízom sú voňavé, nadýchané a jednoznačne originálne.
Ingrediencie:
- 450 g hladkej múky
- 9 g suchého droždia
- 1 lyžička drveného anízu
- Štipka soli
- 200 ml tučného mlieka
- 2 vajcia
- 60 g tekutého medu
- 50 g masla
Ďalej budete potrebovať:
- Slnečnicový olej
- Kreditnú kartu (alebo niečo podobné)
- Pečiaci papier
- Cukor kryštál na posypanie
Postup:
- Zmiešajte múku, droždie, aníz a soľ dohromady, a potom pridajte mlieko, maslo, med a vytvorte hladké cesto (ručne alebo mixérom).
- Uhnetené cesto zľahka potrite slnečnicovým olejom a dajte do misky. Misku prikryte utierkou a nechajte cesto kysnúť 60 minút na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto prehneťte a tvorte v dlaniach menšie guľôčky. Guľôčky dlaňami splácnite a vo vnútri utvorte prstom alebo druhým koncom varešky dierku.
- Vezmite kreditnú kartu a jej hrotom krájajte do okrajov tak, aby vzniklo niekoľko cípov. Cípy stlačte medzi prstami, aby vznikol tvar hviezdy.
- Takto pripravené hviezdičky (malo by ich byť zhruba 12) dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ďalších 60 minút nakysnúť.
- Vykysnuté hviezdičky posypte kryštálovým cukrom (v prípade potreby znovu pretlačte dieru uprostred) a dajte piecť do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte po dobu 10-15 minút dozlatista.

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na cukrovinky s medom.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta