Arašidové cukrovinky so slaným karamelom

24. 9. 2025

Pri vianočnom pečení môžete využívať ako samotné búrske oriešky, tak arašidové maslo či múku, ako v tomto recepte.

Ingrediencie:

Cesto

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky krémového arašidového masla
  • 1/2 šálky masla
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/4 šálky cukru kryštál
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Náplň

  • 1 šálka krémového arašidového masla
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Postup:

  1. Najprv si pripravte náplň.
  2. V mise zmiešajte arašidové maslo a práškový cukor a dôkladne premiešajte.
  3. Vytvarujte do podoby malých guľôčok, ktoré vložte do mrazničky.
  4. Pomocou kuchynského robota vyšľahajte arašidové maslo, maslo a oba dva cukry do nadýchanej zmesi.
  5. Pridajte vajcia a vanilku a miešajte, kým sa nespoja.
  6. Na záver pridajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  7. Naberte vrchovatú polievkovú lyžicu cesta, položte na plech s papierom na pečenie a sploštite ho do tvaru kruhu.
  8. Navrch položte guľôčku mrazeného arašidového krému.
  9. Okraje cesta obtočte okolo guľôčky a pritlačte okraje k sebe, aby sa utesnili.
  10. Plnené arašidové cukrovinky obaľte v cukre kryštál a položte späť na plech.
  11. Predhrejte rúru na 180 °C a pečte približne 12-15 minút dozlatista.
zdroj: delish.com

Karamel samozrejme nemusí byť len slaný. Načerpajte ďalšiu inšpiráciu z našich receptov na vianočné cukrovinky s karamelom.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (43 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *