Arašidové cukrovinky so slaným karamelom
24. 9. 2025
Pri vianočnom pečení môžete využívať ako samotné búrske oriešky, tak arašidové maslo či múku, ako v tomto recepte.
Ingrediencie:
Cesto
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky krémového arašidového masla
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/4 šálky cukru kryštál
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Náplň
- 1 šálka krémového arašidového masla
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Postup:
- Najprv si pripravte náplň.
- V mise zmiešajte arašidové maslo a práškový cukor a dôkladne premiešajte.
- Vytvarujte do podoby malých guľôčok, ktoré vložte do mrazničky.
- Pomocou kuchynského robota vyšľahajte arašidové maslo, maslo a oba dva cukry do nadýchanej zmesi.
- Pridajte vajcia a vanilku a miešajte, kým sa nespoja.
- Na záver pridajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Naberte vrchovatú polievkovú lyžicu cesta, položte na plech s papierom na pečenie a sploštite ho do tvaru kruhu.
- Navrch položte guľôčku mrazeného arašidového krému.
- Okraje cesta obtočte okolo guľôčky a pritlačte okraje k sebe, aby sa utesnili.
- Plnené arašidové cukrovinky obaľte v cukre kryštál a položte späť na plech.
- Predhrejte rúru na 180 °C a pečte približne 12-15 minút dozlatista.

Karamel samozrejme nemusí byť len slaný. Načerpajte ďalšiu inšpiráciu z našich receptov na vianočné cukrovinky s karamelom.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta