Bezlepkové marokánky s ryžovou múkou
24. 9. 2025
Pre tých, ktorí majú alergiu na glutén alebo si ho z nejakého iného dôvodu nemôžu dovoliť.
Ingrediencie:
- 50 g masla
- 100 ml smotany na šľahanie
- 150 g cukru
- 2 lyžice medu
- 75 g sušených brusníc
- 140 g strúhaného kokosu
- 150 g mandľových plátkov
- 50 g kandizovanej pomarančovej kôry
- trochu strúhaného zázvoru
- 50 g ryžovej múky
- 200 g nasekanej čokolády
- štipka soli
Postup:
- Smotanu, maslo, cukor a med zvaríme, pridáme kokos, múku a všetky ostatné suroviny okrem čokolády.
- Po vychladnutí pridáme čokoládu.
- Z cesta urobíme hrudky, ktoré pečieme pri 180 °C asi 10 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta