Bezlepkové norimberské perníčky
24. 9. 2025
Občas sa stane, že nemáte na všetko znášanlivosť nastavenú na 100% alebo jednoducho dbáte na svoje zdravie a chcete top fit recepty. Preto vám prinášame recept na norimberské perníčky, ktorý vám prinesie fantastické a pritom zdravé maškrtenie do vašej kuchyne.
Ingrediencie:
- 500 g bezlepkovej múky
- 220 g cukru
- 4 väčšie vajcia
- 1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva
- 3 ČL korenia do perníkov
- štipka soli
- nastrúhaná citrónová kôra z jedného citróna
- 125 g mletých mandlí
- 125 g mletých orechov
- 75 g kandizovanej pomarančovej kôry
- 50 g kandizovanej citrónovej kôry
- 100 g marcipánu
Postup práce:
- Vajíčka s cukrom utrite do peny.
- Do tej nastrúhajte marcipán, pridajte perníkové korenie, kandizovanú pomarančovú a citrónovú kôru, zmes dobre premiešajte.
- Následne pridajte vlašské orechy, mandle a kypriaci prášok.
- Múku preosejte do zmesi v poslednom kroku a všetko dobre premiešajte.
- Nachystajte si plech vyložený papierom na pečenie.
- Tvarujte naň pomocou naberačky na zmrzlinu zmes v malých guľôčkach.
- Nechajte každému perníčku dostatok priestoru, pri pečení sa budú rozpínať.
- Rúru predhrejte na 190 °C.
- Pečte 25-30 minút.
- Upečené perníčky ozdobte podľa chuti čokoládovou polevou alebo citrónovou či cukrovou polevou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta