Bezlepkové parížske rožky s čokoládovým krémom

24. 9. 2025

Tieto krehké a chutné parížske rožteky sú úplne bez lepku, takže si na nich pochutnajú aj celiaci. Kombinácia orechového cesta, hutného čokoládového krému a luxusnej polevy dostane úplne každého!

Čo budete potrebovať

  • 4 vaječné bielky
  • štipka soli
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 g pomletých vlašských orechov

Na čokoládový krém:

  • 300 g masla
  • 300 ml mlieka
  • 40 g vanilkového pudingu
  • 50 g kakaa
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 vrchovatá lyžica tekutého medu (prípadne aj viac)
  • 50 g horkej čokolády

Na polevu:

  • 200 g horkej čokolády
  • 3 lyžice kokosového oleja

Postup

  • Vo väčšej nerezovej miske vyšľahajte bielky so štipkou soli do tuha.
  • Postupne zašľahajte kryštálový cukor.
  • Misku vložte do väčšieho hrnca s vriacou vodou (výška vody cca 10 cm).
  • Nad parou došľahajte bielky s cukrom do lesklej peny, cca 10 minút.
  • Odstavte z ohňa.
  • K bielkom opatrne vareškou primiešajte pomleté ​​vlašské orechy.
  • Zmes nechajte vychladnúť.
  • Do cukrárskeho vrecka s hrubšou špičkou naberte orechové cesto.
  • Väčší plech vyložte papierom na pečenie.
  • Tvarujte užšie rožky rovnakého tvaru.
  • Na jeden plech sa ich bude zmestiť cca 25 kúskov.
  • Rožky vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
  • Pečte iba 5 minút.
  • Potom rúru vypnite a pootvorte ju na 10 cm.
  • Rožky nechajte v pootvorenej rúre ďalších 10 minút.
  • Po desiatich minútach vyberte z rúry a opakujte postup s ďalším plechom.
  • Teraz si pripravte čokoládový krém.
  • Zahrejte mlieko v hrnci.
  • Do inej nádoby pridajte žĺtky, tekutý med (podľa chuti), preosiate kakao, vanilkový puding a vanilínový cukor.
  • Zmes zalejte horúcim mliekom a dôkladne premiešajte.
  • Mliečnu zmes nalejte späť do hrnca, pridajte horkú čokoládu a uvarte hustý puding.
  • Po uvarení ho preložte do misky a prikryte fóliou tak, aby sa dotýkala pudingu.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Vyšľahajte zmäknuté maslo.
  • Vychladnutý čokoládový krém tiež prešľahajte a postupne ho zašľahajte k vyšľahanému maslu.
  • Krém preložte do cukrárskeho vrecka s užšou špičkou a nanášajte ho na vychladnuté rožky.
  • Rožky s krémom odložte do chladu, aby krém poriadne stuhol.
  • Teraz si pripravte čokoládovou polevou.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu s kokosovým olejom.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Do vlažnej čokoládovej polevy opatrne namáčajte rožky s krémom.
  • Rožky s polevou dajte na plech vyložený papierom na pečenie a uložte do chladu, aby poriadne stuhli.
  • Užite si to!
Rožky v čokoláde položené na mriežke.
www.daybyme.com

Márne tento rok premýšľate, čím obdarovať svojich zamestnancov? Už nemusíte! Máme pre vás tie najlepšie tipy na firemné darčeky na Vianoce.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (23 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *