Bezlepkové rožteky z vanilky a vlašských orechov

24. 9. 2025

Ak chcete alebo nemôžete pri pečení používať klasickú bielu múku, nezúfajte. Vanilkové rožteky sa dajú upiecť aj bez lepku!

Ingrediencie:

  • 250 g ryžovej múky
  • 180 g zmäknutého masla
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 70 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na obalenie

  • 50 g práškového cukru
  • 2 PL vanilkového cukru

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 160 °C.
  2. V mise zmiešajte a dôkladne do seba ručne alebo pomocou kuchynského robota zapracujte všetky uvedené suroviny.
  3. Z vypracovaného cesta vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a uložte cez noc do chladničky.
  4. Druhý deň cesto vyberte a rozdeľte na štyri rovnako veľké diely.
  5. Z každého dielu vyvaľkajte jeden dlhý valček s hrúbkou približne 1-2 cm.
  6. Následne z neho nožom odkrajujte kúsky, ktoré potom vytvarujte do tvaru rožka.
  7. Dĺžku kúskov prispôsobte požadovanej veľkosti rožkov.
  8. Rúru predhrejte na 170 °C a vanilkové rožteky pečte dozlatista približne 10-15 minút, v závislosti od ich veľkosti.
  9. Zmiešajte vanilkový a práškový cukor a zľahka vychladnuté rožky obaľte.
zdroj: theglutenfreeaustrian.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (22 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *