Bezlepkové rožteky z vanilky a vlašských orechov
24. 9. 2025
Ak chcete alebo nemôžete pri pečení používať klasickú bielu múku, nezúfajte. Vanilkové rožteky sa dajú upiecť aj bez lepku!
Ingrediencie:
- 250 g ryžovej múky
- 180 g zmäknutého masla
- 120 g mletých vlašských orechov
- 70 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na obalenie
- 50 g práškového cukru
- 2 PL vanilkového cukru
Postup:
- Rúru predhrejte na 160 °C.
- V mise zmiešajte a dôkladne do seba ručne alebo pomocou kuchynského robota zapracujte všetky uvedené suroviny.
- Z vypracovaného cesta vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a uložte cez noc do chladničky.
- Druhý deň cesto vyberte a rozdeľte na štyri rovnako veľké diely.
- Z každého dielu vyvaľkajte jeden dlhý valček s hrúbkou približne 1-2 cm.
- Následne z neho nožom odkrajujte kúsky, ktoré potom vytvarujte do tvaru rožka.
- Dĺžku kúskov prispôsobte požadovanej veľkosti rožkov.
- Rúru predhrejte na 170 °C a vanilkové rožteky pečte dozlatista približne 10-15 minút, v závislosti od ich veľkosti.
- Zmiešajte vanilkový a práškový cukor a zľahka vychladnuté rožky obaľte.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta