Bezlepkové vanilkové rožteky
24. 9. 2025
Klasika, ktorá sa neomrzí.
Čo budete na rožky z vanilky potrebovať?
- 150 g gaštanovej alebo inej bezlepkovej múky
- 40 g kukuričnej múky
- 125 g masla
- 100 g mletých vlašských orechov
- 50 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- štipku soli
- 1 vanilkový struk alebo vanilkovú arómu
- práškový cukor prevoňaný vanilkou na obalenie
Ako vanilkové rožteky pripravíte?
- Zmiešajte oba typy múk spolu s mletými orechmi a práškovým cukrom.
- Pridajte zmäknuté maslo, žĺtok, soľ a vanilku vyškriabanú z pozdĺžne rozrezaného struku.
- Vypracujte cesto a dajte ho najmenej na dve hodiny odležať do chladničky. Lepšie je samozrejme nechať cesto v chladničke cez noc.
- Z cesta vyvaľkajte dlhšie valčeky, ktoré rozkrájajte na rovnako veľké dieliky. Z týchto dielikov tvarujte rožky.
- Rožky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich teplote 180 °C zhruba 10 minút, kým nezružovia.
- Ešte horúce rožky obaľte v práškovom cukre.

Nechce sa vám piecť v pravom slova zmysle? Potom by vašej pozornosti nemali ujsť recepty na raw vianočné cukrovinky.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta