Bezlepkové vianočné cukrovinky z kokosovej múky
24. 9. 2025
Lahodnú chuť týchto cukroviniek zaisťuje spojenie kokosu, vanilky a čokolády. Uvidíte, že tieto rožky zachutia každému.
Ingrediencie:
- 3/4 šálky kokosovej múky
- 1/3 šálky nerozpusteného kokosového oleja
- 1/4 šálky trstinového cukru
- 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1 vajce
Na polevu
- 1/3 šálky horkej čokolády
- 1 PL drvených tekvicových semienok
- 1 čajová lyžička sušeného kokosu
Postup:
- Všetky ingrediencie dajte do misy a miešajte, kým sa nevytvorí drobenka.
- Pokiaľ je zmes veľmi drobivá, môžete pridať malé množstvo kokosového oleja.
- Zmes vytvarujte do tvaru gule a zabaľte do potravinovej fólie.
- Dajte na 15 minút do chladničky, aby cesto stuhlo.
- Potom bude cesto pevné, ale stále sa bude drobiť, keď ho vezmete do rúk. To je v poriadku.
- Vezmite jednu polievkovú lyžicu cesta a vytvarujte guľôčku, ktorú potom premeňte na valček a vytvorte tvar rožku.
- Postup opakujte so zvyšným cestom.
- Pokiaľ chcete, posypte pred pečením rožky kokosovou múkou.
- Vianočné cukrovinky z kokosovej múky vložte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C po dobu 6 až 8 minút, kým nebudú po stranách svetlo zlatisto hnedé.
- Nechajte vychladnúť a potom cukrovinky ozdobte rozpustenou čokoládou, kokosom a tekvicovými semienkami.

Mandle k vianočnému pečeniu neodmysliteľne patria. Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na cukrovinky z mandľovej múky.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta