Bezlepkové zlepované orechy z lieskových orechov
24. 9. 2025
Ani celiácii sa nemusia ochudobniť o výborné plnené orechy. Pripravili sme si pre nich totiž luxusný recept na vianočné orechy z ryžovej múky a lieskových orechov plnené liesko-orieškovým krémom. Navyše sú prekvapivo jednoduché na prípravu!
Čo budete potrebovať
- 140 g lieskových orechov (ideálne mletých)
- 100 g práškového cukru
- 140 g ryžovej múky
- 110 g masla izbovej teploty
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- liesko-orieškový krém na plnenie
Postup
- Ak nepoužívate mleté lieskové orechy, ale celé, rozložte si ich na plech a pečte v rúre pri teplote 160 stupňov Celzia 8 až 12 minút.
- Orechy sledujte a dávajte pozor, aby ste ich nespálili.
- Sú hotové, keď sa krásne rozvonia.
- Orechy vyberte z rúry, položte na čistú utierku a nechajte úplne vychladnúť.
- Pomocou utierky ich zbavte šupiek.
- Orechy rozmixujte v kuchynskom robote na jemnú múčku.
- Musí byť úplne vychladnuté, inak namiesto múky vytvoríte kašu.
- Do čistej misy vložte mleté orechy, práškový cukor, ryžovú múku, maslo izbovej teploty a vanilkový extrakt.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Formičky na orechy plňte cestom a vždy zarovnajte.
- Naplnené formičky dajte na plech a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia 10 až 15 minút.
- Upečené orechy vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Po úplnom vychladnutí ich vyberte z formičiek.
- Vždy si zoberte dva kúsky a tie zlepte pomocou liesko-orieškového krému.
- Pocukrujte.
- Dobrú chuť!

Hľadáte originálne vykrajovače? Chcete potešiť deti i dospelých veselými tvarmi cukroviniek? Pozrite sa na našu recenziu tých najlepších vianočných vykrajovačov , ktoré stoja za kúpu!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta