Bezlepkový chlieb na domáce chlebíčky

24. 9. 2025

Tento recept vám prinesie jemnú, chutnú a vykysnutú domácu maslovú veku, a to úplne gluten free. Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu na pohostenie, skúste napríklad tieto jednohubky s Nivou !

Čo budeme potrebovať

  • 470 g bezlepkovej múky
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžičky instantného droždia
  • 8 g soli
  • 1 1/4 lyžičky xantánovej gumy
  • 230 g teplého mlieka
  • 60 g masla
  • 3 veľké vajcia

Postup

  • Vložte múku, cukor, droždie, soľ a xantánovú gumu do misy a miešajte, kým sa nespoja.
  • Pridajte mlieko a neustále šľahajte. Zmes bude spočiatku drobivá, ale akonáhle pridáte všetko mlieko, spojí sa.
  • Pridajte maslo a šľahajte, kým sa všetko dôkladne nezmieša.
  • Zašľahajte vajcia jedno po druhom.
  • Cesto vložte do misy vymastenej olejom a nechajte 1 hodinu kysnúť.
  • Ku koncu doby kysnutia predhrejte rúru na 180 °C.
  • Domácemu veku pečte 38 až 42 minút, kým nezezlátne.
  • Vyberte z rúry, vyklopte ju z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.
Upečený chlebík so zlatou kôrkou v chlebovej forme.
Zdroj: wholefully.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (43 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *