Bielková poleva na medovníky
24. 9. 2025
Pripravte si klasickú a jednoduchú polevu na pečivo z bielkov!
Ingrediencie
- 1 vaječný bielok
- 140–160 g práškového cukru
- 2 lyžičky škrobu
- 1 lyžička citrónovej šťavy – podľa potreby
Postup
- Múčkový cukor a bielok zmiešajte a následne pridajte zvyšok ingrediencií.
- Miešajte tak dlho, pokiaľ poleva nebude úplne hladká.
- Jej hustotu ovplyvníte primiešaním práškového cukru alebo citrónovej šťavy.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta