Bombardino alebo talianska variácia vaječniaka
24. 9. 2025
Pokiaľ sa rozhodnete vyrobiť si váš vlastný vaječný likér, môžete ho potom následne využiť pri príprave bombardina, obľúbeného nápoja lyžiarov v Dolomitoch.
Ingrediencie:
- 250 ml vaječného likéru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 80 ml brandy
- 20 g cukru
- kakaový prášok na ozdobu
Postup:
- Smotanu nalejte do misy a za postupného pridávania cukru ju vyšľahajte dotuha elektrickým šľahačom.
- Vaječný likér nalejte do hrnca a začnite zahrievať na miernom ohni po dobu približne 5 minút.
- Pridajte brandy, odstavte z ohňa, ale pokračujte v miešaní.
- Zmes nalejte do pohárov a následne pomocou zdobičky naneste šľahačku.
- Šľahačku posypte kakaovým práškom.
Veľmi obľúbený je aj variant bombardina s espressom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta