Bombardino alebo talianska variácia vaječniaka

24. 9. 2025

Pokiaľ sa rozhodnete vyrobiť si váš vlastný vaječný likér, môžete ho potom následne využiť pri príprave bombardina, obľúbeného nápoja lyžiarov v Dolomitoch.

Ingrediencie:

  • 250 ml vaječného likéru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 80 ml brandy
  • 20 g cukru
  • kakaový prášok na ozdobu

Postup:

  1. Smotanu nalejte do misy a za postupného pridávania cukru ju vyšľahajte dotuha elektrickým šľahačom.
  2. Vaječný likér nalejte do hrnca a začnite zahrievať na miernom ohni po dobu približne 5 minút.
  3. Pridajte brandy, odstavte z ohňa, ale pokračujte v miešaní.
  4. Zmes nalejte do pohárov a následne pomocou zdobičky naneste šľahačku.
  5. Šľahačku posypte kakaovým práškom.

Veľmi obľúbený je aj variant bombardina s espressom.

zdroj: primochef.it

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *