Burizónové rezy v čokoláde
24. 9. 2025
Hľadáte rýchly a jednoduchý recept? Potom vyskúšajte naše burizónové rezy!
Ingrediencie
- 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
- 1 balenie burizónov
- 125 g masla
- 170 g kryštálového cukru
- 1 čokoláda na varenie
- 1 lyžica práškového cukru
- maslo podľa potreby
Postup
- Plechovku s kondenzovaným mliekom dajte do hrnca s vodou a varte dve hodiny. Potom nechajte vychladnúť.
- Cukor na panvici zahrejte a nechajte ho rozpustiť. Získate tak karamel. Pridajte maslo, skaramelizované kondenzované mlieko a premiešajte.
- Vzniknutú zmes rozdeľujte do papierových košíčkov.
- Z čokolády na varenie, práškového cukru a masla pripravte polevu, ktorou polejte zmes.
- Vaše karamelové pečivo s burizónmi je pripravené na podávanie!

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na nepečené vianočné pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta