Burizónové rezy v čokoláde

24. 9. 2025

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept? Potom vyskúšajte naše burizónové rezy!

Ingrediencie

  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 balenie burizónov
  • 125 g masla
  • 170 g kryštálového cukru
  • 1 čokoláda na varenie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • maslo podľa potreby

Postup

  1. Plechovku s kondenzovaným mliekom dajte do hrnca s vodou a varte dve hodiny. Potom nechajte vychladnúť.
  2. Cukor na panvici zahrejte a nechajte ho rozpustiť. Získate tak karamel. Pridajte maslo, skaramelizované kondenzované mlieko a premiešajte.
  3. Vzniknutú zmes rozdeľujte do papierových košíčkov.
  4. Z čokolády na varenie, práškového cukru a masla pripravte polevu, ktorou polejte zmes.
  5. Vaše karamelové pečivo s burizónmi je pripravené na podávanie!

Burizónová saláma krájaná na kocky, servírovaná na bielom tanieri.
zdroj: blueberrygingerplanet.weebly.com

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na nepečené vianočné pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (14 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *