Chrumkavé vianočné predjedlo s lososom
24. 9. 2025
Losos je famóznou rybou, ktorá už u niektorých doplávala až na sviatočný stôl. Milujete ryby alebo si naopak žiadne na štedrovečernej večeri nedopriate? Potom stojí za to vyskúšať tento recept na chrumkavé vianočné predjedlo.
Ingrediencie:
- 1 balenie slaných oblátok
- 1 balenie údeného lososa (cca 100 g)
- 150 g lučiny (alebo iného čerstvého syra)
- 50 g kyslej smotany
- pažítka na ozdobu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Nachystajte si krém. Vyšľahajte lučinu s kyslou smotanou do hladkej zmesi. Ku koncu dochuťte lyžičkou citrónovej šťavy, soľou a korením.
- Hotový krém natlačte do cukrárskeho vrecka a ozdobte ním sušienky.
- Na vrch krému posaďte kúsky lososa a ozdobte kúskom pažítky.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta