Čokoládové košíčky s mandľovým krémom
24. 9. 2025
Táto sladká pochúťka sa najčastejšie plní orechovou náplňou, skúste ju ale nahradiť náplňou mandľovou. Košíčky budú ešte lahodnejšie a jemnejšie.
Ingrediencie:
Čokoláda
- 200 g horkej čokolády
- 2 PL kokosového oleja
Náplň
- 150 g prírodných nelúpaných mandlí
- 1-2 PL kokosového oleja
Postup:
- Najprv si pripravte mandľovú náplň.
- Mandle spoločne s kokosovým olejom vložte do kuchynského robota.
- Mixujte do krémovej podoby.
- V priebehu mixovania stierkou zoškrabujte krém zo stien, aby mal jednoliatu konzistenciu.
- Mandľovú náplň dajte stuhnúť do chladničky alebo mrazničky, bude sa vám s ňou následne lepšie pracovať.
- Kokosový olej zohrejte v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli.
- Medzitým si na malé kúsky nakrájajte alebo nalámte čokoládu.
- Čokoládu pridajte do teplého oleja a dôkladne miešajte, kým sa nerozpustí.
- Do každého košíčka dajte približne jednu polievkovú lyžicu rozpustenej čokolády.
- Keď sú všetky košíčky plné, dajte ich na 10 minút vychladiť do chladničky.
- Doprostred každého košíčka dajte jednu až dve čajové lyžičky vychladenej mandľovej náplne.
- Môžete ju prstom zarovnať, ale snažte sa, aby náplň zostala uprostred a nebola príliš blízko okraja.
- Mandľovú náplň prelejte polievkovou lyžicou rozpustenej čokolády.
- Hotové košíčky vložte na aspoň 10 minút vychladiť do chladničky.
Pred vložením do chladničky môžete šuhajdy posypať kokosovými vločkami.

Veľmi chutnú kombináciu orechovej náplne a čokolády ponúkajú aj recepty na parížske rožky. Vyskúšajte ich!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta