Naše recepty na guličky s čokoládou neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Pripravte si ich s nami

19. 7. 2023

Recept na čokoládové guličky nesmie chýbať v žiadnom vianočnom repertoári.

Vychutnajte si ich na niekoľko spôsobov a pripravte si tie najlepšie, ktoré u nás nájdete.

A aký druh čokolády na čo použiť?

To sa dozviete na konci článku.

Aké máme druhy čokolády a ako ich použiť pri pečení?

Mliečna čokoláda obsahuje mlieko a má jemnú, sladkú chuť. Je ideálna na pečenie sušienok, tort, muffinov a na prípravu náplní do tort.

Horká čokoláda obsahuje vyšší podiel kakaa a menej cukru ako mliečna čokoláda. Má intenzívnu a bohatú chuť s ľahko horkými tónmi. Hodí sa na pečenie tmavých sušienok, čokoládových tort a múčnikov. Horkú čokoládu je možné tiež použiť na výrobu ganache a poliev.

Biela čokoláda sa vyrába zo zmesi kakaového masla, cukru a mlieka, ale neobsahuje samotné kakao. Má sladkú, maslovú chuť. Bielu čokoládu je možné použiť pri pečení dezertov, ako sú blondies, biele čokoládové brownies a náplne do tort. Je tiež populárna pri výrobe krémov, zmrzliny a dipov.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (34 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *