Čokoládové pralinky plnené krémom z lieskových orieškov

24. 9. 2025

Vlašské orechy môžete nahradiť nielen mandľami, ale aj lieskovými orieškami, alebo pokojne aj arašidovým maslom.

Ingrediencie:

Čokoláda

  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 70 g nesladeného kakaového prášku
  • 1 PL vanilkového cukru

Náplň

  • 150 g prírodných lieskových orieškov
  • štipka soli

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  2. Lieskové oriešky vložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte po dobu približne 10 minút.
  3. Opražené oriešky pokrčte v čistej utierke, aby ste ich zbavili šupky.
  4. Nechajte vychladnúť.
  5. Následne oriešky vložte do kuchynského robota, pridajte štipku soli a mixujte do požadovanej konzistencie.
  6. Lieskoorieškový krém vložte na chvíľku do chladničky.
  7. V medziobdobí si vo vodnom kúpeli pripravte vašu domácu čokoládu.
  8. Rozpustite maslo a po malých častiach doňho dôkladne primiešavajte oba dva druhy cukru a kakaový prášok.
  9. Následne vložte, v závislosti od veľkosti papierového košíčka, na dno približne jednu polievkovú lyžicu čokolády pridajte lyžičku orieškového krému a nakoniec opäť lyžicu čokolády.
  10. Na záver môžete šuhajdy ozdobiť polovicou lieskového orieška a nechať stuhnúť v chladničke či v mrazničke.
zdroj: greensmoothiegourmet.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *