Čokoládové pralinky plnené krémom z lieskových orieškov
24. 9. 2025
Vlašské orechy môžete nahradiť nielen mandľami, ale aj lieskovými orieškami, alebo pokojne aj arašidovým maslom.
Ingrediencie:
Čokoláda
- 150 g práškového cukru
- 150 g masla
- 70 g nesladeného kakaového prášku
- 1 PL vanilkového cukru
Náplň
- 150 g prírodných lieskových orieškov
- štipka soli
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Lieskové oriešky vložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte po dobu približne 10 minút.
- Opražené oriešky pokrčte v čistej utierke, aby ste ich zbavili šupky.
- Nechajte vychladnúť.
- Následne oriešky vložte do kuchynského robota, pridajte štipku soli a mixujte do požadovanej konzistencie.
- Lieskoorieškový krém vložte na chvíľku do chladničky.
- V medziobdobí si vo vodnom kúpeli pripravte vašu domácu čokoládu.
- Rozpustite maslo a po malých častiach doňho dôkladne primiešavajte oba dva druhy cukru a kakaový prášok.
- Následne vložte, v závislosti od veľkosti papierového košíčka, na dno približne jednu polievkovú lyžicu čokolády pridajte lyžičku orieškového krému a nakoniec opäť lyžicu čokolády.
- Na záver môžete šuhajdy ozdobiť polovicou lieskového orieška a nechať stuhnúť v chladničke či v mrazničke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta