Čokoládové rožky obaľované v kokose
24. 9. 2025
Zmes kokosu, vanilky a čokolády je neodolateľná. Vyskúšajte ju tento rok v tejto lahodnej podobe!
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky kokosovej múky
- 1/2 šálky jemného strúhaného kokosu + 1/4 šálky na posypanie
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky cukru
- 1/4 šálky kukuričného škrobu
- 2 PL kakaa
- 1 čajová lyžička vanilky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- čokoládová poleva
Postup:
- Rúru predhrejte na 160 °C.
- Vo veľkej mise vyšľahajte maslo, cukor a vanilku do krémovej konzistencie.
- V inej mise zmiešajte hladkú a kokosovú múku, kukuričný škrob, kakao a soľ.
- Do maslovej zmesi pridajte pol šálky strúhaného kokosu.
- Mixujte mixérom, kým sa hmota dobre nespojí.
- Postupne pridávajte múčnu zmes do maslovej zmesi, kým sa nespoja.
- Vypracované cesto uložte aspoň na hodinu do chladničky.
- Predhrejte rúru na 170 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Z cesta vytvarujte rožky a položte ich na plech.
- Pečte približne 20 minút dozlatista.
- Upečené vianočné cukrovinky vyberte a po vychladnutí ich zľahka potrite čokoládovou polevou a posypte strúhaným kokosom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta