Čokoládové stromčeky

24. 9. 2025

Vianočný stromček k Vianociam neodmysliteľne patrí. Pripravte si ho aj ako dobrotu, ktorá bude zdobiť váš stôl.

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 70 g cukru múčka
  • 80 g horkej čokolády
  • mlieko podľa potreby
  • práškový cukor so škoricou na obalenie

Postup

  • Kakaové cesto na vianočné pečivo vytvoríte jednoducho tak, že múku preosejete s práškovým cukrom do misy, pridajte nastrúhanú horkú čokoládu, kakao, vanilkový cukor, vajce a postupne pridávajte mlieko, ktoré vám pomôže vypracovať hladké cesto.
  • Vždy prilejte len trochu mlieka, aby nebolo cesto veľmi riedke.
  • Akonáhle je cesto pekne hladké, dajte ho na pomúčenú dosku a vyvaľkajte plát o hrúbke 4 mm. Z plátu následne vykrojte vianočné stromčeky.
  • Plech vyložte papierom na pečenie a pečivo dajte piecť na 170 °C (rúra musí byť predhriata). Pečte 12 minút, kým nezačne pečivo ružovieť.
  • Ešte horúce čokoládové vianočné pečivo obaľte v zmesi práškového cukru a škorice.
  • Nechajte ho vychladnúť a podávajte.

Čokoládové vianočné pečivo v tvare stromčeka, zdobené posypkou z cukru a škorice.
zdroj: thehoneyroasted.com

Máte radi pečivo z čokolády, ale nechcete pri jeho tvorbe piecť? Potom preskúmajte jednoduché recepty na nepečené čokoládové pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.3 / 5 (22 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *