Čokoládovo mandľové sušienky bez lepku

24. 9. 2025

Pokiaľ si upečiete tieto sušienky, ťažko dokážete udržať svoje nadšenie. Sú naozaj výborné a pritom také ľahké. Budete potrebovať iba 4 ingrediencie, okrem vody a soli, a s jedným receptom získate nespočetné množstvo variácií. Všetky však majú úžasnú hlbokú čokoládovú chuť. Mňam!

Ingrediencie:

1 šálka = 120 g

  • 3/4 šálky mandľovej múky
  • 1/3 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 3 a 1/2 lyžice kokosového cukru
  • 3/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 šálky vody

Postup:

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • V miske zmiešajte mandľovú múku, kakaový prášok, kokosový cukor, prášok do pečiva a soľ.
  • Pridajte vodu a vypracujte cesto.
  • Lyžicou alebo malou naberačkou na sušienky pokladajte malé kopčeky cesta na pripravený plech, vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte v predhriatej rúre 12-14 minút, kým povrch nevyschne a nezačne trochu praskať.
  • Nechajte vychladnúť

Vyskúšajte ďalšie varianty týchto neodolateľných sušienok z mandľovej múky:

  • Pred pečením urobte v každej sušienke prstom malú jamku a naplňte ju ľubovoľným džemom.
  • Pridajte do cesta 1/2 lyžičky mandľového extraktu a do stredu každej sušienky vtlačte mandľu.
  • Pridajte do cesta 2-3 kávové lyžičky malých čokoládových lupienkov.
  • Pridajte do cesta 1/2 lyžičky extraktu mäty piepornej.
  • Pred pečením obaľte guľôčky v nastrúhanom kokose.
  • Vodu môžete nahradiť studenou silnou kávou alebo obľúbeným likérom.
  • Pridajte do cesta lyžičku strúhanej citrónovej kôry.

Tieto cukrovinky majú nespočetné množstvo obmien a každá z nich je výnimočná. Nikdy nemusíte upiecť to isté a zakaždým budete nadšení.

Zdroj: powerhungry.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (41 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *