Čokoládový krém
24. 9. 2025
Ideálny je napríklad na zlepovanie kokosových či kávových koláčov, ale pokojne ho môžete použiť aj do lineckého.
Perfektný je do košíčkov, tie môžete urobiť na poslednú chvíľu až v Štedrý deň.
Čo budete na čokoládovú náplň potrebovať?
- 250 g masla
- 140 g cukru múčka
- 25 g hladkej múky
- 60 g nastrúhanej čokolády
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 vaječný žĺtok
- 125 ml mlieka
- Mlieko vlejete do kastrólika, zamiešate doň múku a na miernom ohni privediete do varu.
- Za stáleho miešania varte 2 až 3 minúty do zhustnutia. Odstavte, občas premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Zmäknuté maslo dajte do misky, prisypte práškový a vanilkový cukor, pridajte žĺtok a spoločne utrite do peny.
- Po lyžiciach postupne vmiešajte vychladnutú kašu.
- Nakoniec prihoďte nastrúhanú čokoládu a trite, až kým nie je krém úplne hladký. Kto chce, môže použiť pokojne elektrický šľahač.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta