Cukrová poleva na medovníky
24. 9. 2025
Konzistencia cukrovej polevy na medovníčky je veľmi jemná, preto sa hodí na drobné zdobenie, ako je lemovanie cukroviniek alebo maľovanie tvárí či detailov na perníkových chalúpkach.
Ingrediencie
- 2 šálky práškového cukru
- 4–5 lyžičiek vody
- 4 lyžičky kukuričného sirupu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup
- V mise zmiešajte cukor s vodou.
- Pridajte kukuričný sirup a miešajte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
- Následne vmiešajte citrónovú šťavu.
- Cukrovú polevu na medovníky môžete použiť tak, ako je, alebo ju môžete rozdeliť do niekoľkých misiek, z ktorých každú zafarbíte iným potravinárskym farbivom.
- Polevu je vhodné použiť hneď. Ak ju však potrebujete uchovať na neskôr, prikryte ju potravinárskou fóliou tak, aby sa tesne dotýkala polevy. Následne prikrytú polevu vložte do vzduchotesnej nádoby. Takto môžete polevu skladovať až po dobu 3 dní.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta