Cukrové citrónové tyčinky
24. 9. 2025
K tomuto receptu potrebujete iba 7 ingrediencií.
Citrónová tvarohová náplň je extra hustá a krémová a leží na neodolateľnej maslovej kôrke. Citrónové tyčinky pečte vždy pri nižšej teplote, aby ste sa vyhli prepáleniu.
Ingrediencie
- 100 g masla
- 2 lyžice cukru
- 2 šálky múky
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- soľ
- 6 vajec
- šťava z 2 čerstvých citrónov
Postup
- Rozpustené maslo a cukor zmiešajte dohromady.
- Pridajte vanilku a soľ. Zamiešajte.
- Prisypte múku a vytvorte cesto, ktorým následne vyplňte formu na pečenie.
- Teraz si pripravte polevu.
- Šťavu z citrónov, vajcia, cukor a trochu múky zmiešajte dohromady.
- Náplň vlejte na korpus a pečte asi 20 minút (do stuhnutia) na 163 °C.
- Po upečení vyberte hotové pečivo z rúry a nechajte vychladnúť. Trvá to asi 1 hodinu pri izbovej teplote.
- Následne vložte pečivo na 1–2 hodiny do chladničky, kým nie je vychladené a potom nakrájajte na úzke tyčinky.
- Na záver všetky tyčinky posypte práškovým cukrom.
- Môžete podávať!

Citrónovú polevu môžete zafarbiť na hnedo pridaním kakaa.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta