Cukrovinky z bielkov a orechov (pusinky)
24. 9. 2025
Ako to už býva, pečieme veľa druhov vianočných cukroviniek, kam sa vo väčšine prípadov dávajú iba žĺtky, takže sa nám bielky v chladničke postupne hromadia.
Nenechávajte ich len tak ležať úhorom a hneď, ako dopečiete druh so žĺtkom, spracujte bielky na ďalší druh cukroviniek.
Čo budete na orechové pusinky potrebovať?
- 6 – 8 bielkov
- 110 g mletých vlašských orechov
- 5 lyžíc práškového cukru
- štipka soli
Postup:
Na tomto recepte sa nemôže nič pokaziť. Vezmeme čistú a hlavne suchú misku, dáme do nej príslušný počet bielkov, pridáme štipku soli a pomocou elektrických metličiek ušľaháme dokonale pevný tuhý sneh.- V mixéri si rozmixujte orechy na jemný prášok, zmiešajte s práškovým cukrom a po častiach vmiešajte do tuhého snehu.
- Potom pomocou lyžičky, prípadne cukrárskym vreckom, tvorte na plech vyložený papierom na pečenie malé pusinky, ktoré pečte v rúre vyhriatej na 120 °C zhruba po dobu 15 až 20 minút. Upečené pusinky sú veľmi krehké a majú luxusnú chuť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta