Cukrovinky z bielkov a orechov (pusinky)

24. 9. 2025

Ako to už býva, pečieme veľa druhov vianočných cukroviniek, kam sa vo väčšine prípadov dávajú iba žĺtky, takže sa nám bielky v chladničke postupne hromadia.

Nenechávajte ich len tak ležať úhorom a hneď, ako dopečiete druh so žĺtkom, spracujte bielky na ďalší druh cukroviniek.

Čo budete na orechové pusinky potrebovať?

  • 6 – 8 bielkov
  • 110 g mletých vlašských orechov
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • štipka soli

Postup:


  • Na tomto recepte sa nemôže nič pokaziť. Vezmeme čistú a hlavne suchú misku, dáme do nej príslušný počet bielkov, pridáme štipku soli a pomocou elektrických metličiek ušľaháme dokonale pevný tuhý sneh.
  • V mixéri si rozmixujte orechy na jemný prášok, zmiešajte s práškovým cukrom a po častiach vmiešajte do tuhého snehu.
  • Potom pomocou lyžičky, prípadne cukrárskym vreckom, tvorte na plech vyložený papierom na pečenie malé pusinky, ktoré pečte v rúre vyhriatej na 120 °C zhruba po dobu 15 až 20 minút. Upečené pusinky sú veľmi krehké a majú luxusnú chuť.
Orechové pusinky z bielka naukladané na plechu na pečenie.
Zdroj: thecafebaker.co.nz

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (45 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *