Dia vianočné pečivo v tvare rožkov
24. 9. 2025
Upečte si výborné a na pohľad krásne rožteky, ktoré sú navyše bez cukru!
Ingrediencie
- 60 g celozrnnej pšeničnej múky
- 30 g sójovej múky
- 60 g strúhaných mandlí
- 50 g masla
- 1 vajce
- 5 ks sladidla
- strúhané mandle alebo kokos na obalenie
Postup
- Celozrnnú aj sójovú múku preosejte.
- Pridajte strúhané mandle, zmäknuté maslo, vajcia a sladidlo.
- Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte ho zhruba hodinu odpočinúť v chladničke.
- Cesto vyberte z chladničky, rozvaľkajte ho prstami na dlhý tenký valec, ktorý rozkrájajte na malé, rovnako veľké, kúsky.
- Z takto pripravených kúskov tvarujte drobné rožteky. Na uľahčenie práce môžete použiť špeciálny plech, určený na prípravu rožkov.
- Rožteky dajte na plech, vyložený papierom na pečenie a pečte, pri teplote 160 °C, zhruba 10 min.
- Ešte horúce rohlíčky obaľte v strúhaných mandliach.

Preskúmajte tiež ďalšie recepty na išelské vianočné pečivo, ktoré je, ak ho vhodne upravíte, vhodné pre diabetikov.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta