Domáci trdelník na plech s náplňou
24. 9. 2025
K tomuto receptu na trdelník opäť nepotrebujeme formičky na trdelník. Postačia nám menšie zaváracie poháre alebo plechovky.
INGREDIENCIE
- 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 4 lyžice cukru
- ½ hrnčeka teplého mlieka
- ¼ hrnčeka rozpusteného masla
- 2 vajcia
- 2 a ¼ lyžičky sušeného droždia
Na dokončenie:
- 1-2 lyžice masla
- 1 vajce
- 1 lyžička vody
- ½ hrnčeka cukru
- 2 lyžičky mletej škorice
- šľahačka
- nutella
POSTUP
- V mise si zmiešame ¼ litra teplého mlieka, droždie a 1 lyžičku cukru.
- Necháme kysnúť asi 10 minút.
- Múku, cukor, vajcia aj droždie s mliekom si zmiešame.
- Pridáme zvyšok mlieka a poctivo vyhnetieme.
- Necháme kysnúť aspoň pol hodiny do zdvojnásobenia objemu.
- Medzitým si nachystáme menšie zaváracie poháre a všetky zabalíme do alobalu.
- Na potretie budeme potrebovať vajcia zmiešané s vodou.
- Cukor na posypanie si zmiešame so škoricou.
- Keď nám cesto nakysne, vyvaľkáme ho do tenkej placky a rozdelíme na 8 dlhých ploských „hadov“.
- Každý plát namotáme na pohárik mierne potretý olejom.
- Na plech si nasypeme hotový škoricový cukor, trdelníky potrieme vajcom zmiešaným s vodou a vyvaľkáme v plechu so škoricovým cukrom.
- Pečieme pri 200 °C asi 15 minút.
- Chvíľku necháme schladiť, potom ich opatrne zložíme z pohárov.
- Potrieme maslom, naplníme nutellou a vyšľahanou šľahačkou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta