Domáci trdelník na plech s náplňou

24. 9. 2025

K tomuto receptu na trdelník opäť nepotrebujeme formičky na trdelník. Postačia nám menšie zaváracie poháre alebo plechovky.

INGREDIENCIE

  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 4 lyžice cukru
  • ½ hrnčeka teplého mlieka
  • ¼ hrnčeka rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 2 a ¼ lyžičky sušeného droždia

Na dokončenie:

  • 1-2 lyžice masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vody
  • ½ hrnčeka cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • šľahačka
  • nutella

POSTUP

  • V mise si zmiešame ¼ litra teplého mlieka, droždie a 1 lyžičku cukru.
  • Necháme kysnúť asi 10 minút.
  • Múku, cukor, vajcia aj droždie s mliekom si zmiešame.
  • Pridáme zvyšok mlieka a poctivo vyhnetieme.
  • Necháme kysnúť aspoň pol hodiny do zdvojnásobenia objemu.
  • Medzitým si nachystáme menšie zaváracie poháre a všetky zabalíme do alobalu.
  • Na potretie budeme potrebovať vajcia zmiešané s vodou.
  • Cukor na posypanie si zmiešame so škoricou.
  • Keď nám cesto nakysne, vyvaľkáme ho do tenkej placky a rozdelíme na 8 dlhých ploských „hadov“.
  • Každý plát namotáme na pohárik mierne potretý olejom.
  • Na plech si nasypeme hotový škoricový cukor, trdelníky potrieme vajcom zmiešaným s vodou a vyvaľkáme v plechu so škoricovým cukrom.
  • Pečieme pri 200 °C asi 15 minút.
  • Chvíľku necháme schladiť, potom ich opatrne zložíme z pohárov.
  • Potrieme maslom, naplníme nutellou a vyšľahanou šľahačkou.
kirbiecravings.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (13 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *