Falošná homárová nátierka z zeleru a mrkvy

24. 9. 2025

Neviete, čo netradičného pripraviť na silvestrovskú oslavu či večierok? Vyskúšajte túto lahodnú nátierku!

Ingrediencie:

  • 180 g zeleru
  • 120 g mrkvy
  • 100 g koreňa petržlenu
  • 1 cibuľa
  • 100 g majonézy
  • 50 g tatárskej omáčky
  • čerstvá šťava z polovice citróna
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Koreňovú zeleninu umyte a 8-10 minút povarte v ľahko osolenej vode.
  2. Vriacou vodou zo zeleniny sparte cibuľu.
  3. Nechajte všetku zeleninu vychladnúť.
  4. Následne zeler, mrkva, petržlen najemno postrúhajte na strúhadle, cibuľu nakrájajte tiež najemno.
  5. Všetku nastrúhanú zeleninu premiešajte v mise.
  6. Pridajte majonézu a tatársku omáčku.
  7. Dôkladne premiešajte, ochutnajte a dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
  8. Pred podávaním dajte vychladiť do chladničky.

Táto falošná homárová nátierka na chlebíčky môže byť podávaná aj s rozmanitými slanými krekermi.

Homáravá nátierka z zeleru a mrkvy v miske.
zdroj: martastewart.com

Makrela nie je jediná ryba, z ktorej je možné pripraviť chutné nátierky. Načerpajte ďalšiu inšpiráciu z našich receptov na chlebíčky s údeným lososom .

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (38 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *