Falošná homárová nátierka z zeleru a mrkvy
24. 9. 2025
Neviete, čo netradičného pripraviť na silvestrovskú oslavu či večierok? Vyskúšajte túto lahodnú nátierku!
Ingrediencie:
- 180 g zeleru
- 120 g mrkvy
- 100 g koreňa petržlenu
- 1 cibuľa
- 100 g majonézy
- 50 g tatárskej omáčky
- čerstvá šťava z polovice citróna
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Koreňovú zeleninu umyte a 8-10 minút povarte v ľahko osolenej vode.
- Vriacou vodou zo zeleniny sparte cibuľu.
- Nechajte všetku zeleninu vychladnúť.
- Následne zeler, mrkva, petržlen najemno postrúhajte na strúhadle, cibuľu nakrájajte tiež najemno.
- Všetku nastrúhanú zeleninu premiešajte v mise.
- Pridajte majonézu a tatársku omáčku.
- Dôkladne premiešajte, ochutnajte a dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
- Pred podávaním dajte vychladiť do chladničky.
Táto falošná homárová nátierka na chlebíčky môže byť podávaná aj s rozmanitými slanými krekermi.

Makrela nie je jediná ryba, z ktorej je možné pripraviť chutné nátierky. Načerpajte ďalšiu inšpiráciu z našich receptov na chlebíčky s údeným lososom .
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta