Francúzske tartine s čili a figami

24. 9. 2025

Premýšľate, čo sa za týmto receptom na slávnostnej kanapke skrýva? Nemusíte sa báť, táto sladko-slaná varianta vás úplne odzbrojí, a to po jedinom uhryznutí! Pokiaľ ale túžite po viac tradičnom pokrme, ktorý vašim hosťom servírovať, pripravte im nášhovyprážaného kapra ! Ten nesklame.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • bageta (nakrájaná na tenké plátky)
  • 65 g smotanového syra
  • 80 g mäkkého kozieho syra
  • 1 lyžica chilli marmelády (chutney)
  • 2 figy (nakrájaný alebo figové chutney)
  • med

Postup

  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Plátky bagety dajte na plech, pokvapkajte olejom a okoreňte.
  • Pečte 10 minút, kým nebudú zlaté a chrumkavé.
  • Zmiešajte smotanový syr, kozí syr a chilli marmeládu a okoreňte.
  • Zmes rozotrite na bagetu a navrch dajte plátok figy alebo kvapku figového chutney.
  • Pokvapkajte medom.
Tanier plný malých predjedál s čerstvými figami.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (29 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *