Francúzske tartine s čili a figami
24. 9. 2025
Premýšľate, čo sa za týmto receptom na slávnostnej kanapke skrýva? Nemusíte sa báť, táto sladko-slaná varianta vás úplne odzbrojí, a to po jedinom uhryznutí! Pokiaľ ale túžite po viac tradičnom pokrme, ktorý vašim hosťom servírovať, pripravte im nášhovyprážaného kapra ! Ten nesklame.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- bageta (nakrájaná na tenké plátky)
- 65 g smotanového syra
- 80 g mäkkého kozieho syra
- 1 lyžica chilli marmelády (chutney)
- 2 figy (nakrájaný alebo figové chutney)
- med
Postup
- Rúru rozohrejte na 200 °C.
- Plátky bagety dajte na plech, pokvapkajte olejom a okoreňte.
- Pečte 10 minút, kým nebudú zlaté a chrumkavé.
- Zmiešajte smotanový syr, kozí syr a chilli marmeládu a okoreňte.
- Zmes rozotrite na bagetu a navrch dajte plátok figy alebo kvapku figového chutney.
- Pokvapkajte medom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta