Hneď mäkké vianočné medovníky

24. 9. 2025

Nechcete čakať, kým vaše perníčky zmäknú? Potom vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept!

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 200 g cukru múčka
  • 100 g masla (v izbovej teplote)
  • 2 lyžice kakaa
  • 5 lyžíc medu
  • 1 lyžička sódy
  • ¼ kypriaceho prášku do perníka
  • perníkové korenie

Postup

  • Múku s cukrom, sódou, práškom do perníka a kakaom preosejte.
  • Pridajte všetky ostatné ingrediencie a vytvorte tuhé cesto.
  • Cesto vložte cez noc do chladničky a nechajte ho oddýchnuť.
  • Ďalší deň cesto z chladničky vyberte, a to aspoň 1 hodinu pred tým, než začnete s pečením.
  • Pripravené cesto vyvaľkajte na 3–4 milimetre hrubý plát a vykrojte vami obľúbené tvary.
  • Vykrojené tvary ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte pri teplote 180 °C.
  • Akonáhle začnú perníčky po okrajoch hnednúť, vyberte ich.
  • Vaše mäkké vianočné perníčky sú hotové!

mäkké vianočné perníčky so zdobením na plechu
zdroj: countryliving.com

Radi cukor nahrádzate medom? Potom vám prídu vhod ďalšie recepty na medové pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *