Išelské cukrovinky pre vegánov

24. 9. 2025

Tieto cukrovinky nie sú príliš známe. Navyše sa tiež málo vie, že je možné ich pripraviť vo vegánskom prevedení.

Vyskúšajte nezvyčajný, ale chutný a jednoduchý recept!

Ingrediencie

  • 250 g múky
  • 240 g vegánskeho masla (v izbovej teplote)
  • 150 g práškového cukru
  • 130 g mletých lieskových orieškov
  • štipka škorice a mletého klinčeka
  • 250 g džemu (príchuť je voliteľná)
  • 300 g vegánskej čokolády

Postup

  • Na cesto je nutné zmiešať vegánske maslo, cukor, oriešky, korenie a trochu múky. Múku pridávajte do zmesi postupne, aby vám vzniklo hladké cesto.
  • Akonáhle je cesto tak akurát, zabaľte ho do potravinovej fólie a chlaďte ho v chladničke aspoň 1 hodinu. Môžete ho nechať chladiť aj cez noc.
  • Poprášte dosku aj cesto a vyvaľkajte plát tenký asi 0,3 cm.
  • Za pomocou guľatej formičky (kto nemá, môže použiť úzky pohár) vykrojte kolieska.
  • Kolieska pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 8 minút. Rúra by mala byť predhriata na 160 °C.
  • Akonáhle kolieska vychladnú, spájajte ich v pároch, pomocou džemu, k sebe.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a počkajte, až trochu stuhne. Následne v nej kolieska namáčajte.
  • Môžete namáčať iba polovicu koliesok alebo ich do čokolády ponoriť celé. To už záleží na vás.
  • Nechajte čokoládu zaschnúť a podávajte. Pokiaľ ale budete mať trpezlivosť a kolieska ochutnáte až za pár hodín, pochutnáte si viac, pretože budú krásne odležané.
zdroj: miniszendvics.hu

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (43 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *