Jamkové pečivo s kandovanými čerešňami
24. 9. 2025
Roztomilé, sladké a chutné pečivo, ktoré dokonale chutí po citrusoch, poteší chuťové poháriky aj oči celej vašej rodiny. Navyše je neuveriteľne jednoduché na prípravu!
Čo budete potrebovať:
- 230 g masla, zmäknutého
- 1/2 šálky cukru
- 2 vaječné žĺtky, premiešané
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- kôra z 1 citróna
- kôra z 1 pomaranča
- šťava z 1 citróna
- 2 šálky hladkej múky, dvakrát preosiate
- kandizované zelené a červené čerešne
Postup:
- Maslo a cukor prešľahajte do nadýchanej hmoty.
- Pridajte žĺtky, vanilku, pomarančovú kôru, citrónovú kôru a citrónovú šťavu a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Gumovou stierkou oškrabte misku a potom znova premiešajte.
- Pridajte preosiatu múku a miešajte, kým sa nezapracuje do zmesi.
- Vložte cesto do vrecka na zips a dajte do chladničky aspoň na hodinu, alebo kým nestuhne.
- Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
- Kandizované čerešne prekrájajte napoly.
- Z cesta vyvaľkajte malé guličky a tie pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Do každej guličky jemne vtlačte polovicu čerešne reznou stranou dole.
- Pečte 20 minút, vyberte z rúry, než začnú hnednúť.
- Nechajte vychladnúť na mriežke.
- Užite si to!

Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na vianočné pečivo s jamkami , ktoré vám každý pochváli. Inšpirujte sa!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta