Jednoduchá kapria polievka

24. 9. 2025

Polievka z kapra na Vianoce prevoní celé obydlie. Kto túto vôňu miluje? K tomu musí zaručene prísť aj maslová vôňa opečenej žemle. A kúzlo je na stole.

Ingrediencie:

  • 2 kaprie hlavy (skelet, zvyšky)
  • 5 bobkových listov
  • ½ lyžice celého čierneho korenia
  • ½ lyžice nového korenia
  • ocot
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ
  • 2 litre vody

Postup:

  • Umyté zvyšky kapra dáme do hrnca spolu s korením, soľou, octom, vodou a privedieme do varu.
  • Medzitým si koreňovú zeleninu nastrúhame na strúhadle.
  • Po 25 minútach vývar scedíme.
  • Z masla a múky si urobíme svetlú zápražku, ktorú potom podlejeme vývarom.
  • Do vývaru pridáme nastrúhanú zeleninu a varíme ešte 25 minút.
  • Nakoniec do polievky pridáme kúsky ryby (ak nejaké máme).
  • Podávame s opečeným rožkom.
Zdroj: maceoniancuisine.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (29 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *