Jednoduchá kapria polievka
24. 9. 2025
Polievka z kapra na Vianoce prevoní celé obydlie. Kto túto vôňu miluje? K tomu musí zaručene prísť aj maslová vôňa opečenej žemle. A kúzlo je na stole.
Ingrediencie:
- 2 kaprie hlavy (skelet, zvyšky)
- 5 bobkových listov
- ½ lyžice celého čierneho korenia
- ½ lyžice nového korenia
- ocot
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 100 g koreňovej zeleniny
- 1 ks cibule
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ
- 2 litre vody
Postup:
- Umyté zvyšky kapra dáme do hrnca spolu s korením, soľou, octom, vodou a privedieme do varu.
- Medzitým si koreňovú zeleninu nastrúhame na strúhadle.
- Po 25 minútach vývar scedíme.
- Z masla a múky si urobíme svetlú zápražku, ktorú potom podlejeme vývarom.
- Do vývaru pridáme nastrúhanú zeleninu a varíme ešte 25 minút.
- Nakoniec do polievky pridáme kúsky ryby (ak nejaké máme).
- Podávame s opečeným rožkom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta