Jednoduché zdobenie práškovým cukrom alebo kakaom
24. 9. 2025
Je to rýchle, jednoduché a veľmi efektívne. Dajte do sitka a pred podávaním cukroviniek poprášte.
Vždy len pár kúskov, aby vám cukrovinky zbytočne nezvlhli.
Použite práškový cukor aj kakao samostatne alebo ich môžete zmiešať dohromady, záleží len na vás.
Inšpirujte sa aj v tomto videu:
Máte radi medvedie labky alebo žabie huby? Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na orechové cukrovinky.
Linecké srdiečka, kolieska, hviezdičky, krehké rožky a mnoho ďalších cukroviniek sa môže ľahko ozdobiť aj namočením do rozpustenej čokolády či čokoládovej polevy.
Stačí namáčať do polovice alebo len kúsok, prípadne čokoládou pocákať.
Čokoládové hoblinky
Máte tušenie, že sa dá škrabka použiť aj inak než len na škrabanie zemiakov a zeleniny?
Skúste s jej pomocou vyrobiť hoblinky.
- Čokoládu vezmite do ruky a škrabajte ju z boku rovnako, ako keď škrabete zemiaky.
- Budú sa vám z čokolády tvoriť malé hoblinky, ktoré sú ideálne na zdobenie akýchokoľvek cukroviniek, a to nielen tých vianočných.
Pre väčšie hoblinky je dobré čokoládu rozpustiť, potom dať na plech papier na pečenie a tekutú čokoládu naň naliať a nechať zatuhnúť.
Pomocou škrabky potom smerom od zhora nadol zoškrabujte kúsky čokolády, čím sa vytvorí veľká hoblina.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta