Jednoduchý recept na vianočné predjedlo – bruschetta s paradajkami
24. 9. 2025
Hľadáte niečo veľmi rýchle a dobré? Potom neváhajte vyskúšať túto taliansku dobrotu. Paradajky sú veľmi zdravé a bohaté na vitamín C. Ten vám pomôže lepšie využiť železo, ktoré si doprajete v ďalších chodoch.
Ingrediencie:
- 1 veľká cibuľa
- 6 stredných paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ a korenie
- bageta alebo toastový chlieb
- sušená petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
Postup:
- Cibuľku nakrájajte nadrobno a orestujte ju na olivovom oleji.
- Jeden strúčik cesnaku nakrájajte nadrobno a pridajte k cibuľke.
- Paradajky umyte, nakrájajte na kocky a pridajte k zosklovatenej cibuli.
- Za občasného miešania paradajky poduste do zmäknutia tak dlho, kým sa väčšia časť šťavy neodparí.
- Nakoniec ich dochuťte soľou a korením.
- Bagetu si nakrájajte na plátky a opečte v sendvičovači dochrumkava.
- Do malej misky si prelisujte druhý strúčik cesnaku, pridajte petržlenovú vňať a 2 lyžice olivového oleja.
- Každý plátok opečenej bagety potrite hotovým bylinkovým olejom a na to rozprestrite paradajkovú zmes.
- Na ozdobu každého kúsku použite lístoček bazalky.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta