Jednohubky z lososa ako lievančeky
24. 9. 2025
Máte radi lievance? Pripravte si ich namiesto pečiva ako podklad jednohubiek s lososom. Poradíme vám, ako na to.
Čo budete potrebovať na lievancové cesto?
- 125 g celozrnnej pohánkovej múky
- 1 vajce
- 160 ml mlieka
- 125 g rozpusteného masla
- 1 vrecúško trstinového cukru
- 2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva
- štipku soli
Čo budete potrebovať na nátierku?
- 250 g syra typu Gervais
- 250 g údeného lososa
Ako na to:
- Do mlieka zamiešajte vajce.
- Vedľa v miske si vytvorte zmes múky, kypriaceho prášku, cukru a soli.
- Zmiešajte mlieko so sypkým obsahom, a úplne nakoniec vmiešajte takmer vychladnuté rozpustené maslo.
- Cesto nechajte v chladničke ustáť asi pol hodinky.
- Rozpáľte si panvicu potretú olejom. Na nej vytvárajte z cesta malé lievančeky.
- Hotové lievance ozdobte lyžičkou taveného syra a kúskom údeného lososa.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta