Jemné kávové cukrovinky s lieskovými orieškami

24. 9. 2025

Ľahké a lahodné cukrovinky, ktoré skvele vyzerajú aj chutia. Navyše ich príprava nie je vôbec zložitá.

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 60 g mletých lieskových orieškov
  • 1 vajce
  • 50 ml espressa
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • niekoľko celých lieskových orieškov na ozdobu

Krém

  • 300 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 30 ml espressa

Postup:

  1. Vo veľkej mise vyšľahajte maslo a cukor do peny.
  2. Pridajte vajcia a premiešajte.
  3. Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva, espresso a mleté lieskové oriešky.
  4. Dôkladne premiešajte a vypracujte na cesto.
  5. Cesto vytvaruje do tvaru gule, prikryte potravinovou fóliou a dajte na hodinu do chladničky.
  6. Medzitým si pripravte kávovú náplň.
  7. Do misy dajte práškový cukor, espresso, rozpustené maslo a premiešajte najskôr lyžicou a potom metličkou, aby ste získali hladký krém.
  8. Prikryte misu potravinovou fóliou a nechajte odležať pri izbovej teplote.
  9. Následne vyberte cesto z chladničky a vyvaľkajte ho na hrúbku 3 mm.
  10. Pomocou vykrajovačov vykrájajte kolieska či iné tvary, ktoré pokladajte na plech s papierom na pečenie.
  11. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte dozlatista, cca 12-15 minút.
  12. Po vychladnutí pomocou zdobiaceho vrecka s hladkou guľatou tryskou naneste na plochú stranu cukroviniek trochu krému.
  13. Prikryte druhou časťou a ľahko pritlačte.
  14. Na záver ozdobte krémom a jedným lieskovým orieškom aj vrchnú časť moka cukroviniek.
zdroj: vasavasakitchen.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (12 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *