Jemné kávové cukrovinky s lieskovými orieškami
24. 9. 2025
Ľahké a lahodné cukrovinky, ktoré skvele vyzerajú aj chutia. Navyše ich príprava nie je vôbec zložitá.
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 100 g masla
- 140 g práškového cukru
- 60 g mletých lieskových orieškov
- 1 vajce
- 50 ml espressa
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- niekoľko celých lieskových orieškov na ozdobu
Krém
- 300 g práškového cukru
- 60 g masla
- 30 ml espressa
Postup:
- Vo veľkej mise vyšľahajte maslo a cukor do peny.
- Pridajte vajcia a premiešajte.
- Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva, espresso a mleté lieskové oriešky.
- Dôkladne premiešajte a vypracujte na cesto.
- Cesto vytvaruje do tvaru gule, prikryte potravinovou fóliou a dajte na hodinu do chladničky.
- Medzitým si pripravte kávovú náplň.
- Do misy dajte práškový cukor, espresso, rozpustené maslo a premiešajte najskôr lyžicou a potom metličkou, aby ste získali hladký krém.
- Prikryte misu potravinovou fóliou a nechajte odležať pri izbovej teplote.
- Následne vyberte cesto z chladničky a vyvaľkajte ho na hrúbku 3 mm.
- Pomocou vykrajovačov vykrájajte kolieska či iné tvary, ktoré pokladajte na plech s papierom na pečenie.
- Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte dozlatista, cca 12-15 minút.
- Po vychladnutí pomocou zdobiaceho vrecka s hladkou guľatou tryskou naneste na plochú stranu cukroviniek trochu krému.
- Prikryte druhou časťou a ľahko pritlačte.
- Na záver ozdobte krémom a jedným lieskovým orieškom aj vrchnú časť moka cukroviniek.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta