Jemné kokosové rožky plnené krémom
24. 9. 2025
Kokos nemusíte vždy pridávať iba do cesta, môžete ho použiť aj v náplniach. Príkladom je tento typicky anglický recept.
Ingrediencie:
- 500 g lístkového cesta
- 400 g mascarpone alebo tvarohu
- 4 šálky smotany na šľahanie
- 1 šálka práškového cukru
- 1/4 šálky jemne strúhaného kokosu
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200 °C.
- Lístkové cesto rozvaľkajte do tvaru štvorca.
- Pomocou krájača na pizzu alebo nožom nakrájajte cesto na cca 3 cm široké prúžky.
- Každý prúžok omotajte okolo formy na lístkové cesto v tvare trubice, dutého rožku či kužeľa.
- Položte ich na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre 15-18 minút alebo dozlatista.
- Lístkové cesto je veľmi jemné. Pokiaľ ho nedopečiete, rohy sa rozbalia, ale pokiaľ ho prepečiete, budú sa z formičiek ťažko dávať dole.
- Vyberte z rúry a duté rožky z formičiek opatrne zložte.
- Nechajte vychladnúť a v medziobdobí si pripravte kokosový krém.
- Mascarpone alebo tvaroh vyšľahajte do hladkej a krémovej konzistencie.
- Pridajte práškový cukor a kokos, postupne zvyšujte rýchlosť mixéra, kým sa všetko dobre nespojí.
- Nakoniec do zmesi pridajte smotanu na šľahanie, začnite šľahať na nízkom stupni a postupne zvyšujte rýchlosť.
- Keď získate hustý krém, je hotovo.
- Následne stačí duté rožky z oboch strán pomocou zdobiaceho vrecka naplniť krémom a vložiť ich vo vzduchotesnej nádobe na aspoň 8 hodín do chladničky.
Kokosové rožteky plnené krémom podávajte posypané práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta