Kakaové Masarykove pečivo s vlašskými orechmi
24. 9. 2025
Vynikajúci variant Masarykovho pečiva ozvláštnený o vlašské orechy naložené v medovine a kakao. Tento recept nás veľmi baví!
Čo budete potrebovať
- 1 a 1/2 šálky vlašských orechov
- 2 šálky medoviny
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1 žĺtok
- 2 šálky hladkej múky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžica holandského kakaa
- práškový cukor na posypanie
Postup
- Vlašské orechy namočte cez noc do medoviny.
- Ráno orechy nakrájajte nahrubo.
- Dobre zmiešajte maslo, krupicový cukor a žĺtok.
- Zmes rozdeľte na polovicu.
- Do jednej polovice dajte 1 šálku múky, kakao a 3/4 šálky vlašských orechov a dobre premiešajte.
- Vytvorte poleno s hrúbkou 4 cm, zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte cez noc v chladničke odpočinúť.
- Do druhej polovice zmesi dajte 1 šálku múky, vanilkový extrakt 3/4 šálky vlašských orechov a postup opakujte.
- Druhý deň predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Vyberte kakaové a vanilkové polená z chladničky a nakrájajte ich na 0,5 cm kolieska.
- Kolieska položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 10 minút.
- Ešte horúce ich poriadne poprášte práškovým cukrom a podávajte.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta