Kakaové orechy plnené pudingovým krémom s čokoládou
24. 9. 2025
Ďalší zaujímavý variant vianočných plnených orechov, ktorých príprava je hračka. Tentokrát sú plnené chutným krémom z vanilkového pudingu, mliečnej čokolády a orechovej pasty. Zbiehajú sa vám sliny? Tak si ich poďme spoločne pripraviť!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 120 g práškového cukru
- 150 g najemno mletých vlašských orechov
- 20 g kakaa
- 200 g masla plus navyše na vymazanie formičiek
- 50 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
- 15 ml tuzemáku
- 2 žĺtky
Na krém:
- 300 ml plnotučného mlieka
- 40 g vanilkového pudingu
- 100 g mliečnej čokolády
- 50 g orechovej pasty (pripravte si ju z nasucho opražených vlašských orechov viď postup v recepte)
- 200 g masla
- 50 g práškového cukru
Na ozdobenie:
- 50 g práškového cukru
Postup
- V kuchynskom mixéri s lopatkovým nástavcom miešajte múku, cukor, jemne mleté a hrubo nasekané vlašské orechy, kakao a maslo, kým vám nevznikne omrvinka.
- Pridajte tuzemák a žĺtky a zmes dobre premiešajte.
- Cesto zabaľte do papiera na pečenie a nechajte aspoň hodinu stuhnúť v chladničke.
- Formičky na orechy vymažte maslom.
- Z cesta tvorte malé guličky, ktoré vtlačte do formičiek tak, aby boli naplnené až po okraj av strede zostala priehlbina.
- Formičky dajte na plech na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 160 °C asi 15 minút.
- Po upečení nechajte mierne vychladnúť a potom ešte teplé pečivo vyklopte z formičiek.
- Pripravte si krém.
- V hrnci priveďte asi 2/3 mlieka do varu.
- Vo zvyšnom mlieku rozmiešajte dohladka vanilkový puding a zmes pridajte do vriaceho mlieka.
- Varte za stáleho miešania, kým nevznikne hustý puding.
- Odstráňte z platne a vmiešajte nasekanú čokoládu.
- Puding preložte do misy a povrch prikryte fóliou.
- Nechajte najprv vychladnúť na izbovú teplotu a potom stuhnúť v chladničke.
- Suché opražené oriešky rozmixujte na hladkú pastu.
- Na urýchlenie tohto procesu môžete pridať 1 lyžičku slnečnicového oleja.
- Maslo s cukrom vyšľahajte do peny.
- Postupne pridávajte orechovú pastu a stuhnutý puding, ktorý ste rozšľahali dohladka.
- Krém nechajte stuhnúť v chladničke.
- Stuhnutý krém dajte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Spodnú polovicu orecha opatrne nastrúhajte, aby na tanieri lepšie držal.
- Naneste naň krém a prikryte druhou polovicou orecha.
- Plnené orechy nechajte stuhnúť v chladničke.
- Orechy podávajte posypané práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta