Kapor na čiernom pive
24. 9. 2025
Ak ste milovníkmi chuti piva, potom je tento recept pre vás ako stvorený.
Skombinujte úžasnú chuť ryby so zaujímavou chuťou čierneho horkosladkého piva a vychutnajte si spoločné chvíle s rodinou, ktorá vás za túto dobrotu bude na rukách nosiť!
Ingrediencie
- 1 kg kaprích filétov
- 5 strúčikov cesnaku
- 5 polievkových lyžíc múky
- 2 lyžičky údenej sladkej papriky
- 15 dkg masla
- 300 ml svetlého piva
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 cibule
Postup
- Filety umyte a osušte papierovou utierkou. Pokiaľ používate mrazené filety, nechajte ich pomaly rozmraziť v izbovej teplote.
- Olúpte a nakrájajte cibuľu. Následne ju položte na pripravené filety a nechajte cez noc v chladničke.
- Cesnak olúpte, nakrájajte a posypte soľou. Potom cesnakom potrite rybu a vložte ju späť do chladničky na 1 hodinu.
- Na tanieri zmiešajte múku a sladkú papriku.
- Marinovaného kapra nakrájajte na porcie, posypte soľou, korením a obaľte v múke a paprike.
- Časť masla votrite do nádoby vhodnej do rúry.
- Kapra vložte do misky a zalejte obľúbeným čiernym pivom.
- Zvyšné maslo nakrájajte na kúsky a pridajte do misy s rybou.
- Vložte do rúry a pečte do zlatista, cca 20 minút, na 180 °C.
- Podávajte s grilovanou zeleninou alebo zemiakmi.

Inšpirujte sa tiež receptom na kapra na modro!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta