Kapor po židovsku

24. 9. 2025

Tento recept poteší všetkých, ktorí majú radi jedlo, ktoré upokojuje a navodí príjemný pocit v tele.

Chuť kapra je sladká, ale zároveň výrazná. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že sa po pripravenom jedle len „zapráši“!

Ingrediencie

Kapor

  • 1 kapor (cca 1 kg)
  • 1 citrón
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Omáčka

  • 3 cibule
  • 70 g hrozienok
  • 1 lyžica cukru
  • 50 g masla
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky škorice
  • 2–3 sušené klinčeky
  • ½ lyžičky mletého zázvoru
  • ½ lyžičky papriky
  • 250 ml bieleho suchého vína

Postup

  • Pripravte si všetky ingrediencie na prípravu kapra po židovsku.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov. Očistite rybu od vnútorností a šupín, dobre ju umyte.
  • Na každej strane ryby urobte niekoľko rezov. Kapra pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte 30 minút marinovať.
  • Medzitým pripravte omáčku. K tomu olúpte 3 cibule a nakrájajte ich na plátky.
  • Rozohrejte panvicu s 50 g masla a opražte cibuľu, kým nezmäkne. Prilejte 250 ml bieleho suchého vína.
  • K cibuli s vínom pridajte 70 g hrozienok.
  • Pridajte 1 lyžicu cukru, ½ lyžičky soli, ½ lyžičky škorice, 2–3 sušené karafiáty, ½ lyžičky mletého zázvoru a ½ lyžičky papriky. Všetko spoločne povarte asi 5 minút na miernom ohni.
  • Rozpáľte ďalšiu panvicu s 2 lyžicami oleja. Vložte kapra a smažte ho z oboch strán dozlatista.
  • Rybu vložte do zapekacej misky a pridajte omáčku. Pečte 1 hodinu a pravidelne kapra polievajte omáčkou.
Kapor po židovsku s cibuľou a hrozienkami v zapekacej mise
zdroj: klopotenko.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *