Kapor v čiernom sose

24. 9. 2025

Vianoce sú za dverami a vy neviete, aký recept na rybu zvoliť?

Doprajte svojim hosťom ozajstné hody a pripravte im kapríka, ktorého ešte nejedli!

Nechajte si chutiť!

Ingrediencie

  • 1 kapor
  • 0,5 mrkvy
  • 0,5 petržlenu
  • kúsok zeleru
  • 1 cibuľa
  • 4 lyžice masla
  • 0,5 pohára červeného vína
  • 0,5 pohára tmavého piva
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 3 lyžice starého perníka
  • 2 lyžice slivkového džemu
  • štipka tymiánu
  • bobkový list
  • nové korenie
  • hrsť sultánok
  • niekoľko olúpaných mandlí
  • šťava z 1 citróna
  • soľ, korenie a cukor podľa chuti

Postup

Ryba

  • Najprv treba uvariť čerstvého kapra a krv naliať do misky.
  • Rybu vo vnútri opláchnite octom a ocot pridajte aj do krvi v miske. Potom kapra umyte, rozdeľte na „podkovy“ a osoľte.
  • Všetku zeleninu potom treba olúpať a nakrájať na kocky. V ďalšom kroku ju vložte do rozpáleného masla a osmažte zo všetkých strán.
  • Potom pridajte citrónovú šťavu, nové korenie, bobkový list, tymián, sultánky, mandle a všetko zalejte pollitrom vriacej vody.
  • Potom do nádoby s pripravenou zmesou vložte rybu a všetko varte asi 10 minút.
  • Na konci rybu jednoducho vyberte z hrnca a očistite od kostí, potom ju preložte do inej teplej nádoby.

Omáčka

  • Ďalším krokom je príprava omáčky. Do hrnca pridajte nastrúhaný perník, pivo, džem a krv s octom a priveďte do varu.
  • Následne kapra servírujte, omáčku prelejte cez sitko a máte hotovo!
Kapor v čiernom sose
zdroj: rmf.fm

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *