Vynikajúce recepty na hranolky z kapra ocenia na Vianoce úplne všetci! Pripravte radšej hneď dvojitú dávku

20. 10. 2023

Co se v článku dozvíte?

Naše recepty na kaprú hranolky sú chrumkavá vianočná dobrota, ktorú musíte na Štedrý deň servírovať.

Budete prekvapení, aké výborné môžu byť.

A ako vybrať čerstvé a kvalitné kaprie mäso? Tipy nájdete na konci nášho článku!

Tipy ako vybrať dobrého kapra

Kaprie mäso by malo mať svetlo ružovú až červenú farbu, priesvitné šupiny a mierne sladkastú vôňu. Vyhnite sa mäsu s tmavou farbou, hnedými škvrnami alebo nepríjemným zápachom.

Kapor by mal mať pevné a lesklé šupiny, ktoré sú dobre prichytené k telu ryby. Vyhnite sa rybe s odchlíplými alebo vyblednutými šupinami.

Mäso by byť na dotyk pevné a pružné. Pokiaľ je mäkké alebo sa rozpadá, naznačuje to, že je mäso staré.

Skontrolujte aj oči, tie musia byť jasné, priesvitné a plné lesku.

Správne skladovanie po zakúpení kapra tiež zohráva kľúčovú úlohu preto, aby mäso zostalo čo najdlhšie čerstvé. Uložte ho do chladničky pri teplote pod 4 °C a čo najskôr ho spotrebujte.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *