Kapria pochúťka na masle a cesnaku

24. 9. 2025

Milujete silnú chuť cesnaku a jemnú štruktúru masla?

Potom vyskúšajte nasledujúci recept, ktorý je úžasnou kombináciou týchto a ďalších skvelých surovín!

Ingrediencie

  • 1 očistený kapor bez hlavy
  • 1,5 čajovej lyžičky korenia na ryby (napr. značky Knorr alebo Vitana)
  • 1 strúčik cesnaku
  • vetvička tymiánu
  • 2 vetvičky kôpru
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
  • 400 g zemiakov (uvarených v šupke)

Postup

  • Cesnak prelisujte, pridajte 10 dekagramov mäkkého masla a zmiešajte spolu s nasekanými bylinkami a štipkou soli.
  • Z masla vytvorte valček, schlaďte ho a potom ho nakrájajte na plátky.
  • Kapra očistite, umyte, nakrájajte na kolieska a osušte papierovou utierkou.
  • Kapra posypte korením na ryby a obaľte v múke.
  • Na panvici rozohrejte olej a pridajte maslo. Kapra osmažte z oboch strán na miernom ohni dozlatista. Po usmažení ho na chvíľu položte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný tuk. Potom na rovnakom tuku osmažte na plátky nakrájané zemiaky, kým nezozlatnú.
  • Vyprážaného kapra podávajte so zemiakmi. Na rybu položte plátky bylinkového masla, aby sa pomaly rozpúšťalo a dodalo pokrmu chuť a vôňu.
Kapor na masle a cesnaku
zdroj: przepisy.pl

Pozrite sa aj na ďalšie chutné recepty na vianočného kapra, po ktorých sa budete olizovať!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (36 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *