Karamelové kokosky

24. 9. 2025

Kokosky sú známe cukrovinky, ktoré chutia snáď všetkým. Vy ho teraz ale môžete pozdvihnúť na vyššiu úroveň tým, že pri ich výrobe použijete Salko Karamel.

Pridajte do kokosiek túto dobrotu a vytvorte pečivo z karamelového Salka, po ktorom sa bude každý zalizovať!

Ingrediencie

  • 1 plechovka Salka Karamel
  • 210 g strúhaného kokosu

Postup

  • Vzhľadom na to, že Tatra Salko Karamel je už skaramelizovaný produkt, nemusíte ho už variť, čo vám ušetrí 2 až 3 hodiny času.
  • Plechovku môžete hneď otvoriť. Obsah vyklopte do misy a pridajte strúhaný kokos. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Na plech dajte papier na pečenie a lyžičkou (môžete použiť aj naberačku na zmrzlinu) tvorte malé kopčeky, ktoré následne vložte do vopred vyhriatej rúry na 130 °C.
  • Kopčeky pomaly sušte, a to po dobu cca 45 minút. Podľa typu rúry sa môže doba pečenia líšiť.
  • Upečené kokosky sú hotové. Stačí ich už len presypať z plechu na tanier a môžete si začať pochutnávať.

Okrúhle vianočné kokosky s karamelom.
Zdroj: csemiswede.com

Karamelové pečivo zo Salka je jednoducho súčasťou Vianoc. Vyskúšajte aj ďalšie dobroty, napríklad recept na pečivo z burizónov.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (16 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *