Karamelové kokosky
24. 9. 2025
Kokosky sú známe cukrovinky, ktoré chutia snáď všetkým. Vy ho teraz ale môžete pozdvihnúť na vyššiu úroveň tým, že pri ich výrobe použijete Salko Karamel.
Pridajte do kokosiek túto dobrotu a vytvorte pečivo z karamelového Salka, po ktorom sa bude každý zalizovať!
Ingrediencie
- 1 plechovka Salka Karamel
- 210 g strúhaného kokosu
Postup
- Vzhľadom na to, že Tatra Salko Karamel je už skaramelizovaný produkt, nemusíte ho už variť, čo vám ušetrí 2 až 3 hodiny času.
- Plechovku môžete hneď otvoriť. Obsah vyklopte do misy a pridajte strúhaný kokos. Všetko dôkladne premiešajte.
- Na plech dajte papier na pečenie a lyžičkou (môžete použiť aj naberačku na zmrzlinu) tvorte malé kopčeky, ktoré následne vložte do vopred vyhriatej rúry na 130 °C.
- Kopčeky pomaly sušte, a to po dobu cca 45 minút. Podľa typu rúry sa môže doba pečenia líšiť.
- Upečené kokosky sú hotové. Stačí ich už len presypať z plechu na tanier a môžete si začať pochutnávať.

Karamelové pečivo zo Salka je jednoducho súčasťou Vianoc. Vyskúšajte aj ďalšie dobroty, napríklad recept na pečivo z burizónov.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta