Karamelový krém z kondenzovaného mlieka
24. 9. 2025
Karamel je klasická chuť, ktorá na Vianoce jednoducho patrí. Použite ho ako náplň do vianočných košíčkov a vychutnajte si ich ešte o niečo viac!
Čo budeme potrebovať
- 100 g masla
- 200 g hnedého cukru
- 2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
- 3/4 lyžičky soli
Postup
- Vo veľkom hrnci na rozpustite maslo.
- Pridajte cukor a šľahajte.
- Akonáhle zmes začne bublať a cukor je úplne rozpustený, prilejte kondenzované mlieko a neustále šľahajte, kým neuvidíte, že sa z karamelu uvoľňuje para (cca 4 minúty), potom zložte z platne.
- Pridajte štipku soli a zamiešajte.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta