Kávové kukuričné kolieska
24. 9. 2025
Ingrediencie:
Na cesto:
- 250 g zmäknutého masla
- 180 g cukru
- 90 g kukuričnej múky
- 30 g špaldovej múky
- 200 g mletých lieskových orechov
- 2 stredne veľké vajcia
- Kôra z jedného citróna
- 3 lyžice prášku instantnej kávy
Na polevu:
- 100 g práškového cukru
- 2 lyžice studenej kávy a citrónovej šťavy
- Čokoládové mocca zrná
Postup:
- Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do hladkej peny.
- Vmiešajte do zmesi vajcia.
- Pridajte oba druhy múky, kávový prášok a nakoniec lieskové orechy a citrónovú kôru.
- Všetko premiešajte, kým cesto nestmavne – kávový prášok sa mierne rozpustí.
- Lyžičkou vykrajujte a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujte asi 3-4 cm veľké okrúhle sušienky.
- Pečte v rúre pri teplote 160 °C 20-25 minút.
- Nechajte sušienky vychladnúť a potrite ich polevou a čokoládovými fazuľami.
- Poleva môže byť zmiešaná buď iba s citrónovou šťavou, ktorá dáva sušienkam pikantnú, kyslastú chuť, alebo s kávou a citrónovou šťavou alebo iba s kávou, v závislosti na vašich preferenciách.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta