Kokosové pečivo s kandizovaným ovocím
24. 9. 2025
Tento recept je dôkazom toho, že pečenie vianočných cukroviniek nemusí byť vôbec zložité. Na túto dobrotu budete totiž potrebovať iba 4 ingrediencie!
Budete potrebovať:
- 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 400 g strúhaného kokosu
- 225 g kandizovaného ovocia
- 180 g nasekanej 50% čokolády
Postup:
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise zmiešajte kondenzované mlieko, strúhaný kokos a kandizované ovocie.
- Zmes naberajte po zarovnaných lyžiciach a dávajte na pripravené plechy.
- Pečte 16 minút alebo dozlatista.
- Pred vybratím ich nechajte na plechu úplne vychladnúť.
- Na pracovnú plochu položte veľký list papiera na pečenie.
- Vložte čokoládu do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a zahrievajte v mikrovlnnej rúre v 30 sekundových intervaloch (100% výkon), kým sa nerozpustí, asi 1 minútu.
- Medzi intervalmi vždy dobre premiešajte.
- Spodnú časť každého pečiva namočte do čokolády a položte na papier na pečenie.
- Nechajte odstáť, kým čokoláda nestuhne, asi 1 hodinu.
- Cukrovie skladujte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta