Silvestrovské recepty
Na silvestrovských oslavách nesmie chýbať chutné občerstvenie . K tradičným pochúťkam patria samozrejme jednohubky plné šuniek, salám, syrov, klobás a ďalších lahôdok. Premýšľali ste ale niekedy nad tým, že aj jednohubky môžete pripraviť tak, aby boli nielen lahodné, ale aj zdravé? V našich receptoch nájdete silvestrovské jednohubky plné zeleniny. Pre milovníkov rýb tu máme jednohubky s lososom.
So zdobením jednohubiek si môžete vyhrať všelijako. Veď sa hovorí, že sa jej tiež očami. Pokiaľ ale chcete šetriť čas a energiu , môžete si zdobenie zjednodušiť chutnou nátierkou .
Chcete pripraviť chutné jednohubky deťom ? Pripravte im jednohubkové mačičky alebo tučniaky! S týmito receptami dotiahnete oslavy Silvestra k úplnej dokonalosti .
Pikantné slonie žrádlo na chlebíčky
Kombinácia ľahko pálivého základu, mäkkej salámy, kyslých uhoriek a cibule chutí vždy skvele. Pokiaľ máte radi ostré chute, môžete pridať tiež trošku chilli, plnotučnú horčicu zmiešať s kremžskou a sladký kečup zmiešať či nahradiť ostrým. Ingrediencie: 200 g mäkkej salámy 50 g majonézy…
Neodolateľný obuvnícky mls s vajíčkom
Aj keď základný recept vajíčko neobsahuje, neznamená to, že ho nemôžete použiť. Chuťovo totiž pôvodné suroviny skvele dopĺňa. Ingrediencie: 350 g mäkkej salámy 3 kyslé uhorky 2 natvrdo uvarené vajíčka 75 g majonézy, prípadne kyslej smotany či bieleho jogurtu 3…
Nepravá homárová nátierka z filé
Homára možno nahradiť aj kúskom rybieho filé. Majonézu môžete nahradiť kombináciou bieleho jogurtu a kyslej smotany. Ingrediencie: 200 g rybieho filé (napríklad treska) 80 g zeleru 50 g mrkvy 1 jablko 100 g majonézy 1 čajová lyžička plnotučnej horčice čerstvá šťava…
Zelerová nátierka à la homár
Jednoduchá a zdravá nátierka, ktorá vás poteší nielen na Silvestra, ale aj kedykoľvek inokedy počas roka. Ingrediencie: 1 zeler 2-3 mrkvy 200 g polotučného tvarohu vo vaničke alebo majonézy 1 čajová lyžička polotučnej horčice čerstvá šťava z polovice citróna soľ, korenie podľa…
Nátierka falošný homár s údenou makrelou
Netradičné spojenie makrely, tvarohu a mrkvy robí z tejto nátierky naozaj skvelý gurmánsky zážitok. Ingrediencie: 250 g údené makrely 200 g polotučného tvarohu alebo smotanového syra typu Philadelphia 100 g mrkvy 50 g kyslej smotany 1/2 cibule 2 polievkové lyžice chrenovej pasty…
P omazánka z krabích tyčiniek
Veľmi rýchla nátierka, ktorú zvládnete pripraviť behom okamihu. Výsledok stojí za to! Ingrediencie: 150 g krabích tyčiniek 100 g majonézy 50 g taveného smotanového syra 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu čerstvá citrónová šťava z polovice citróna soľ, korenie podľa chuti Postup:…
Falošná homárová nátierka z zeleru a mrkvy
Neviete, čo netradičného pripraviť na silvestrovskú oslavu či večierok? Vyskúšajte túto lahodnú nátierku! Ingrediencie: 180 g zeleru 120 g mrkvy 100 g koreňa petržlenu 1 cibuľa 100 g majonézy 50 g tatárskej omáčky čerstvá šťava z polovice citróna soľ, korenie podľa…
Hermelínová nátierka na chlebíčky so smotanovým syrom
Tento recept obsahuje smotanový syr, jarnú cibuľku a množstvo sladkej papriky. Preto je to perfektné predjedlo alebo desiata, ktorá je pripravená za 5 minút. Čo budeme potrebovať Postup
Nátierka z hermelínu a romadúru
Tento recept na hermelínovú nátierku na chlebíčky nie je pre slabé povahy. Vyrába sa zo zmesi vyzretých mäkkých syrov, sladkej alebo pálivej papriky a trošky cibule prihodenej do zmesi. Nátierka je veľmi aromatická a nemusí byť pre všetkých, ale chuťovo je fantastická.…
Chlebíčková nátierka s hermelínom a kyslou smotanou
Hermelínová nátierka na chlebíčky je doplnená krémovou kyslou smotanou, čo z nej robí najlepšiu voľbu pre sviatočné pohostenie pre hostí. Alebo ich môžete pohostiť ďalšími výbornými nátierkami . Skúste tie naše na šesť rôznych spôsobov. Čo budeme potrebovať Postup
Lososové chlebíčky s kozím syrom
Tento recept je ozvláštnený kozím syrom ochutený pažítkou, kaparmi a červenou cibuľkou. Čo budeme potrebovať Postup
Údený losos na avokádovej nátierke
Krémové avokádo dodá tomuto receptu na chlebíček s údeným lososom dokonalú textúru, ktorú si vychutná skutočne každý bez rozdielu veku. A čo ešte bude chutiť všetkým? Napríklad jeden z týchto receptov na najlepšie silvestrovské jednohubky ! Čo budeme potrebovať Postup
Chlebíčky s údeným lososom a uhorkou
Losos na veci je skvelý nielen na pikniky, ale hlavne na vianočné párty. Pochutnajte si aj natomto recepte na jednohubky s lososom . Sú výborné! Čo budeme potrebovať Postup
Chlebíček s tvarohovým základom a údeným lososom
Tento typ novoročného občerstvenia s vysokým obsahom bielkovín s lososom a tvarohovým syrom je rýchly a chutný. Skúste namiesto lososa pridať varené a olúpané krevety. Čo budeme potrebovať Postup
Kanapky z halloumi syra
Táto dobrota môže byť podávaná s obľúbeným dipom podľa vášho výberu alebo samostatne. Pripravte si aj ďalšie pohostenie, ako sú tieto guličky zo syra . Čo budeme potrebovať Postup
Francúzske tartine s čili a figami
Premýšľate, čo sa za týmto receptom na slávnostnej kanapke skrýva? Nemusíte sa báť, táto sladko-slaná varianta vás úplne odzbrojí, a to po jedinom uhryznutí! Pokiaľ ale túžite po viac tradičnom pokrme, ktorý vašim hosťom servírovať, pripravte im nášhovyprážaného kapra ! Ten…
Bruschetta s Roquefortom a broskýň
Tento recept na luxusné kanapky s modrým syrom a sladkým ovocím vám očarujú chuťové bunky. Pre ďalšiu inšpiráciu na jednohubky s modrým syrom sa pozrite na náš web! Čo budeme potrebovať Postup
Kanapky s údeným lososom
Ak hľadáte pohostenie, ktoré zaručene poteší vašu návštevu, pripravte toto predjedlo s údeným lososom. Tento jednoduchý pokrm sa určite stane obľúbeným, pretože sa rýchlo pripravuje a je z ľahko dostupných surovín. A ak milujete ryby, nie je nič lepšie ako si podľa nás pripraviťvoňavú…
Moderné kanapky wellington
Tieto malé predjedlá s hovädzím mäsom wellington sú tak chutné, že zaručene ohromí vašich hostí. Z krehkého cesta vznikajú úžasné dobroty, preto by vám nemali uniknúť ani tieto jednohubky s lístkovým cestom . Čo budeme potrebovať Postup
Jednohubky z lístkového cesta s klobásou vo vnútri
Jednohubky nemusia vyzerať ako ozdobené kolieska. Klobásu môžete ukryť do lístkového cesta. Znie to možno netradične, ale uvidíte, aká chuťovka sa z toho vykľuje. Ingrediencie: Postup receptu: