Recepty na vianočné pečivo s obrázkami
Premýšľali ste niekedy o tom, ktoré vianočné recepty patria k tým najobľúbenejším a aká je vlastne tá pravá vôňa Vianoc ? Dalo by sa povedať, že vianočné vône závisia od toho, aké pochúťky sa rozhodnete pripravovať. Každý rok sa snažíte pre svoju rodinu a blízkych vykúzliť tie najúžasnejšie dobrôtky, či už v podobe vianočných cukroviniek , chlebíčkov, zemiakového šalátu, rezňov , obľúbeného kapra a mnohých ďalších.
Môžeme teda povedať, že to čo jeme, tvorí tú pravú arómu Vianoc. Naše domovy sa rok čo rok ponoria do vône škorice, kakaa, vanilky, rumu a ďalších nádherných vôní, ktoré nás priamo nabádajú k tomu, aby sme stále skúšali nové receptúry.
Nájdete u nás hromadu zaujímavých a veľmi inšpiratívnych receptov, či už na klasické alebo nepečené pečivo , rýchle zo Salka aj zdravé vianočné pečivo, tzv. raw. Poradíme, akými netradičnými spôsobmi možno pripraviť vianočného kapra, aké varianty zemiakového šalátu ochutnať, čo patrí do rybej polievky, ako vhodne kombinovať korenie a aké pochúťky pripravujú na Vianoce vo svete.
Vanilkové rožteky z mandľovej múky
Bezlepkové mandľové rožky sú tradičnými rakúskymi sviatočnými cukrovinkami. Sú jemné, s textúrou, ktorá sa rozpadá v ústach. Čo budeme potrebovať Postup
Orechovo-makové rožky zo smotanového cesta
Bratislavské rohlíčky nielen, že krásne vyzerajú, ale aj skvele chutia napríklad s týmto domácim vaječným likérom . Čo budeme potrebovať Orechová náplň Maková náplň Postup
Bratislavské rohlíčky s makovou a orechovou náplňou
Tieto rožky sú jedným z najlepších receptov, ktorý pochádza z Bratislavy. Vyrába sa z domáceho lístkového cesta a plní sa mletými vlašskými orechmi alebo makom. Pripravte návšteve to najlepšie pohostenie v podobe ďalších výborných cukroviniek s makom . Čo budeme potrebovať Na cesto Na orechovú náplň…
Bratislavské rožky s náplňou z maku a jabĺk
Toto sú najlepšie rožky s makom. Sú naozaj jemné a nadýchané a vďaka náplni s jablkom aj vláčne. Čo budeme potrebovať Na náplň Na potretie Postup
Tartaletky s margotkovým pudingom
Ak hľadáte niečo rýchlejšie na prípravu, potom vyskúšajte tieto jednoduché recepty na guličky z kokosu , chutia ako pravé Rafaelo. Čo budeme potrebovať Postup
Košíčky Margot s kokosom a malinovým džemom
Tieto košíčky s kokosovou a malinovou marmeládou a tyčinkou Margot si zamilujete nielen vy, ale každý komu túto dobrotu naservírujete. Rovnako ako tieto rožky s kokosom ! Čo budeme potrebovať Postup
Čokoládové košíčky s Margot
Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potrebuje iba 7 ingrediencií. Chuť je taká krémová a lahodná, že si nikto neuvedomí, že táto dobrota je bezlepková a vegánska. Čo budeme potrebovať Na náplň a polevu Postup
Forma na vianočku áno, alebo nie?
Mnohým problémom s vianočkou sa dá predísť tým, že použijete formu. Nemusíte sa tak trápiť s jej pletením a zároveň sa nemusíte obávať toho, že by sa vám vianočka rozbehla. Forma na vianočku môže byť vyrobená buď z kameniny, tá je najlepšia, alebo z keramiky,…
Prečo sa vianočka rozbehne, spadne alebo praskne?
Príčin toho, že vám vianočka počas pečenia alebo niekedy aj po upečení spadne či klesne, môže byť celý rad. Na čo sa oplatí dávať obzvlášť pozor?
Kedy piecť vianočku?
Zatiaľ čo vianočné pečivo sa obvykle začína piecť spoločne so začiatkom adventu, vianočka sa tradične pečie až deň pred Štedrým dňom, teda popoludní alebo večer 23. decembra. Symbolickým dôvodom je to, že vianočka vlastne predstavuje malého Ježiška zavinutého v perinke, praktickým…
Aké cesto na vianočku?
Základom každej dobrej vianočky je kvalitné cesto na vianočku. Podobne ako v prípade vianočných cukroviniek, aj recepty na vianočku sa v mnohých rodinách dedia z generácie na generáciu. Táto pochúťka sa dá upiecť hneď z niekoľkých druhov ciest, každé má svoje špecifiká. Najčastejšími typmi…
Triky a rady na prípravu
S vianočkou môžu byť spojené mnohé problémy, k najčastejším patrí, že málo vykysne, pri pečení praskne alebo sa zvezie k jednej strane. Či už budete vianočku zarábať ručne alebo s pomocou rozmanitých kuchynských nástrojov, oplatí sa preto poznať niekoľko trikov. Niektoré z nich súvisia s použitými…
Vianočný múčnik s kandizovaným ovocím
Kvapka alkoholu dodá tejto pochúťke ešte viac vôní a chutí. Okrem tradičného rumu môžete použiť aj brandy, sherry alebo aj whisky. Ingrediencie: Postup:
Bielkový chlebíček
Pokiaľ túžite po tom, aby bol váš dezert s kandizovaným ovocím nadýchaný, použite namiesto celých vajec iba bielky. Ingrediencie: Postup:
Klasický biskupský chlebíček s kandizovaným ovocím
Toto vianočné pečivo je charakteristické nielen svojou lahodnou chuťou, ale aj vôňou. K tej okrem kandizovaného ovocia a korenia prispieva aj malé množstvo alkoholu, dá sa ale pripraviť aj bez neho. Ingrediencie: Postup:
Tvarohový chlebíček s orechmi
Pokiaľ dávate prednosť vláčnym múčnikom, pridajte do cesta tvaroh, prípadne kyslú smotanu. Odmenou vám bude jemnejšia chuť. Ingrediencie: Postup:
Hrnčekový biskupský chlebíček s mandľami a sušeným ovocím
Okrem kandizovaného ovocia je častou súčasťou chlebíčka aj ovocie sušené, predovšetkým marhule, figy a datle. Ingrediencie: Postup: Vianočný chlebíček môžete na záver potrieť marhuľovou marmeládou a ozdobiť polovičkami vlašských orechov.
Biskupský chlebíček z bielkov a sušeného ovocia
Klasickými vianočnými farbami sú červená, zlatá a zelená, aj z tohto dôvodu sa tak do dezertu pridáva kandizované ovocie v týchto farbách. Ingrediencie: Postup:
Ovocný chlebíček z 5 bielkov
Skvelý nápad, ktorý vám ušetrí prácu a múčniku dodá chuť aj vôňu, je pridať do cesta perníkové korenie. Ingrediencie: Postup:
Vianočný bielkový chlebíček s orechmi
Tento múčnik vyzerá skvele upečený nielen v klasickej forme srnčieho chrbta, ale aj ako bábovka. Ingrediencie: Postup: